Ohjeita museovierailuun

Ohjeita museokäyntiä varten

Hiekan taidemuseo on luonteeltaan kotimuseo, joten toivomme vierailijoiden käyttävän kenkäsuojuksia, jotka saa käyttöönsä museon ala-aulasta. Näin museon sisustukseen kuuluvat vanhat matot säilyvät paremmin ja myös lattiat pysyvät siistimpänä.

Pääsyliput ostetaan museorakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä, maksuvälineenä käteisen ja maksukortin lisäksi käyvät Museokortti sekä Smartum Kulttuuriseteli ja Tyky-Kuntoseteli+. Kulttuuri- ja virikeseteleillä meillä ei valitettavasti voi ostaa tai uusia Museokorttia.

Museo ei ole esteetön: museossa on kolme kerrosta, ja kaikkiin kerroksiin on käynti portaita pitkin. Hissiä rakennuksessa ei valitettavasti ole. Asiakas-WC sijaitsee museon toisessa kerroksessa.

Museolla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja.

Kaikenikäiset museokävijät ovat tervetulleita Hiekan taidemuseoon. Museossa on sääntöjä, joista kannattaa keskustella lasten kanssa etukäteen. Museon säännöt on tehty turvallisen ja mukavan museokäynnin takaamiseksi kaikille kävijöille. Museon tehtävä on paitsi kokoelmien saattaminen kaikkien ulottuville myös huolehtiminen esillä olevien taideteosten ja esineistön säilymisestä.

  1. Museossa saa katsella, kuunnella ja kävellä.
  2. Museossa liikutaan ja käyttäydytään rauhallisesti.
  3. Ulkovaatteet ja isot laukut jätetään maksuttomaan säilytykseen.
  4. Näytteillä oleviin teoksiin, esineisiin ja huonekaluihin ei saa ilman erillistä lupaa koskea.
  5. Museossa ei saa ottaa valokuvia ilman erillistä lupaa.
  6. Vanhemmat ovat vastuussa lastensa asiallisesta käytöksestä.
  7. Näyttelytiloissa ei saa syödä eikä juoda.
  8. Museon henkilökunta mielellään auttaa, opastaa ja ohjaa museokävijöitä.

Ryhmät ja museovierailun suunnittelu

Ota yhteyttä museoon hyvissä ajoin. Opastus on hyvä varata ainakin viikkoa aikaisemmin (opastuksia ei lauantaisin). Myös ilman opastusta tulevan suuren joukon on hyvä olla yhteydessä museoon etukäteen, jotta käynnistä saadaan mahdollisimman onnistunut.Koululaisryhmän museokäynnin sisällön suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa tekee vierailusta innostavamman. Varsinkin nuorimpien oppilaiden kohdalla opettajan on hyvä kertoa etukäteen, mihin ollaan menossa, mitä museossa tehdään ja kuinka siellä käyttäydytään. Opettajan rooli myös opastuksen tai vierailun aikana on tärkeä. Opettajan tulee olla läsnä koko opastuksen tai vierailun ajan. Oppilaiden hyvä käyttäytyminen on sekä opettajan että museon yhteinen tavoite ja eduksi kaikille.

Mukavaa museovierailua!

Tästä voi tulostaa alakoululaisille tarkoitetun museon tietovisatehtävän.