Ohjeita museovierailuun

Ohjeita museokäyntiä varten

Hiekan taidemuseo on vuonna 1928 valmistuneessa rakennuksessa. Osa sen lattiamateriaaleista on alkuperäisiä ja näyttelytiloissa on myös historiallisia mattoja. Siksi toivomme vierailijoidemme käyttävän kenkäsuojuksia, jotka saa käyttöönsä museon ala-aulasta.

Museon asiakaspalvelupiste on toisessa kerroksessa, josta myös näyttelyt alkavat. Lipunmyynnin ja museokaupan maksuvälineenä käteisen ja maksukortin lisäksi käyvät Museokortti sekä Smartum Kulttuuriseteli ja Tyky-Kuntoseteli+. Kulttuuri- ja virikeseteleillä meillä ei valitettavasti voi ostaa tai uusia Museokorttia. Kuitti ostoksista on saatavilla vain sähköisenä joko tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Museo ei ole esteetön: museossa on kolme kerrosta, ja kaikkiin kerroksiin on käynti portaita pitkin. Hissiä rakennuksessa ei valitettavasti ole. Asiakas-WC sijaitsee museon toisessa kerroksessa.

Museolla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja.

Museossamme on näytteillä jopa tuhansia vuosia vanhoja hauraita esineitä, joiden suojelu on eräs keskeisistä tehtävistämme. Niinpä olemme koostaneet ohjenuoran, jonka seuraaminen luo turvaa sekä museovieraalle että kokoelmallemme.

  1. Museossa saa katsella, kuunnella ja kävellä.
  2. Museossa liikutaan ja käyttäydytään rauhallisesti.
  3. Ulkovaatteet ja isot laukut jätetään maksuttomaan säilytykseen.
  4. Näytteillä oleviin teoksiin, esineisiin ja huonekaluihin ei saa ilman erillistä lupaa koskea.
  5. Vanhemmat ovat vastuussa lastensa asiallisesta käytöksestä.
  6. Näyttelytiloissa ei saa syödä eikä juoda.
  7. Museon henkilökunta mielellään auttaa, opastaa ja ohjaa museokävijöitä.

Ryhmät ja museovierailun suunnittelu

Ota yhteyttä museoon hyvissä ajoin: opastus on aina varattava etukäteen, viimeistään viikkoa aikaisemmin. Myös ilman opastusta tulevan suuren ryhmän on hyvä olla yhteydessä museoon ennen vierailua, jotta käynnistä saadaan mahdollisimman antoisa.

Koululaisryhmän museokäynnin sisällön suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa tekee vierailusta innostavamman. Haluamme osaltamme tukea mielenkiintoista retkeä kulttuuriperinnön pariin, joten opettajan kannattaa olla yhteydessä museoon tai tulla paikan päälle keskustelemaan ryhmän toiveista. Herkän kokoelmamme vuoksi opettajan rooli vierailun aikana on tärkeä. Opettajan tulee olla läsnä koko opastuksen tai vierailun ajan.

Toivotamme mukavaa ja antoisaa museovierailua!

Tästä voi tulostaa alakoululaisille tarkoitetun museon tietovisatehtävän.