Korona

Ohjeita turvalliseen museovierailuun ja poikkeuksia museon toiminnassa korona­viruksen vuoksi

Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikkialla museon tiloissa, jo saavuttaessa museoon. Toistaiseksi emme ota vastaan opastusvarauksia.

Poikkeukset aukioloaikoihin 2022 >

Museossa otetaan niin vierailijoiden kuin työntekijöidenkin turvallisuus huomioon. Museossa ei tule vierailla, jos tuntee itsensä sairaaksi, on palannut ulkomailta alle 14 vuorokautta sitten tai on karanteenissa altistumisen vuoksi. Museossa on mahdollisuus pestä kädet ja myös käsidesiä on tarjolla. Pintojen puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Henkilökunta tarvittaessa ohjeistaa ja valvoo turvallista vierailua. Noudatamme viranomaismääräyksiä.

Pyrithän maksamaan sisäänpääsysi maksu- tai Museokortilla tai Museokortin mobiilisovelluksella, joka on lähimaksun lisäksi virusten leviämisriskin kannalta turvallisin maksutapa. Käteisellä maksaessa toivomme tasarahan varaamista.

  • julkisiin tiloihin ei saa tulla sairaana, ei edes lievästi oirehtivana
  • puethan kasvomaskin jo ennen museoon saapumista
  • hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on huolehdittava
  • muihin ihmisiin on pidettävä turvaväliä

Kiitos huomaavaisuudesta ja viihtyisää museovierailua!

> Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä