in English på svenska auf Deutsch en français ???
Hiekan taidemuseo

KUSTAA HIEKAN SÄÄTIÖ


Kaarlo Vuoren öljyvärimaalaus Evert Tähkäpäästä koulupoikana 1890.

Hiekan hyvä ystävä Tähkäpää koulupoikana taidemaalari Kaarlo Vuoren kuvaamana 1890.

Hiekan taidemuseo on nykyään Suomen vanhin yksityinen taidemuseo. Kustaa Hiekka antoi museolle alun ja ulkoiset elinehdot, mutta jätti museon kehittämisen säätiön hallitukselle. Kustaa Hiekan Säätiö perustettiin ja museo avattiin yleisölle vuonna 1931. Säätiön ensimmäinen puheenjohtaja, kihlakunnantuomari Evert Tähkäpää lahjoitti testamentissaan 1940-luvulla omat taide- ja esinekokoelmansa museolle.

Säätiön hallitukseen kuuluvat virkakautensa ajan Tampereen käräjäoikeuden laamanni, Nordean Tampereen aluejohtaja, Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori ja Hiekan taidemuseon johtaja sekä Tampereen kaupunginhallituksen toimikaudekseen valitsema jäsen.

Museorakennus on arkkitehti Oiva Viljasen piirtämä, ja se valmistui vuonna 1928. Se on Tampereen ensimmäinen museokäyttöön suunniteltu rakennus.

Säätiön hallituksen kokous

Hallituksen kokous 9.3.2015. Henkilöt vasemmalta: Tampereen kaupungin strategiajohtaja Reija Linnamaa, Nordea Pankin aluejohtaja Elina Lampinen-Kinnari, Kustaa Hiekan Säätiön hallituksen puheenjohtaja, Pirkanmaan käräjäoikeuden laamanni Antero Nuotto, museonjohtaja Liisa Rintala, Finla Työterveyden toimitusjohtaja Kristiina Michelsson ja Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio.

Hiekan taidemuseo
Pirkankatu 6, 33210 Tampere, puh. 050 523 7251, 045 263 0028