in English på svenska auf Deutsch en français ???
Hiekan taidemuseo

KUSTAA HIEKKA » Maailmanmatkat » Honolulu


Honolulu-postikortti

Takaisin kartalle »

"8.2. 1908. Nyt on päättynyt pisin ja ikävin yhtämittainen merimatka, joka kesti 10 vuorokautta Jokohamasta tänne. Tämän kuun ensimmäisenä päivänä oli senlainen myrsky, jota en ennen ole elämässäni nähnyt.

Tämä meri, joka on nimeltään Tyynimeri, oli kerrassaan raivoisa. Myrskyävät aallot vierivät yli laivan kannen kun pauhaava koski, rikkoen rautaiset raput ja kaataen pienemmät savupiiput y.m. Haavottuneita laiva miehiä kannettiin lääkärin sidottaviksi.

Tämä laiva SS. Korea on koko suuri 18.000 tonnia siis puolta suurempi kun saksalainen laiva Zieten, jolla Japaniin menin, mutta niin tämä keikkui kuin lastu aallokossa ja rutisi kuin pärekori. Niin mahtava on meri myrskyisä ettei sitä usko kertomalla.

Täältä on vielä 1 vuorokauden matka San Franciscoon toivon ettei sillä matkalla sattuisi sellaista myrskyä. Kuten jo ennen olen kirjoittanut, niin luulen, että pääsen kotia ensi maaliskuun puolessavälissä.

Laivan palvelijat ja laivamiehet ovat miltei kaikki kiinalaisia pitkäpiiskassia miehiä. Jos hiukset eivät ole tarpeeksi pitkät, niin palmikot jatketaan mustilla nauhoilla siksi että palmikko riippuu alapuolelle polvia.

Upseeristo (päälliköt) ja kone miehet ovat amerikalaisia. Matkustajia on vallan vähän ainoastaan 83 esiluokan matkustajaa sekä muita joiden lukua en tiedä on täällä kirjava lauma. Amerikalaisia, Japanilaisia, kiinalaisia y.m. Muitten muassa on täällä eräs intialainen (3 rouva mukana 40 jäi kotia) prinssi seurueineen.

Laiva on hyvä, suurenmoiset ruoka ja seurustelusalongit ja ruoka vallan ylellinen, mutta sittenkin täältä pois halajaa. Terveiset väelle ja tuttaville sekä..."

Takaisin kartalle »


Hiekan taidemuseo
Pirkankatu 6, 33210 Tampere, puh. 050 523 7251, 045 263 0028